fredag 13 april 2018

TrädgårdsFägring Vecka 16!

Nu springer veckorna i väg och det är dags för ett nytt veckoinlägg! 

Länksidan har bara funnits i 4 veckor men den har redan fått nästan 40 trädgårdsbloggare i Norden att länka. 
Det känns varmt i hjärtat ska ni veta :)

Tänkte upprepa lite text som skrevs i första inlägget: 

Ni kan skriva precis om vad ni vill så länge det är en trädgårdsblogg. 
Syftet är att vi ska samlas och få många att länka så glöm inte att sprida det bland era bloggvänner och länka gärna ert blogginlägg till TrädgårdsFägring!

Vi vill gärna att vi, allihop, "bygger" sidan  tillsammans så har ni tips och idéer om vad vi ska göra här så skriv gärna i kommentarsfältet eller mejla: teamet.tradgard@gmail.com

I höst och vinter vill vi använda bloggteman så ge oss gärna tematips så vi har att plocka av när det är dags!

Vill vara tydlig med ett par saker: TrädgårdsFägring är ingen sida som man "bara" får länka till på fredagen eller under helgen. Meningen är att ni ska kunna länka alla era inlägg ni gör under veckan. Och, glöm inte att kika in hos varandra för att få nya bloggvänner :) 

Om det är första gången ni länkar så skriv gärna en kommentar om att det är första gången, så vi inte missar att lägga er i blogglistan!


Vecka 16

Härliga fredag är här igen!
Nu är det Bråda Tider i trädgården. Varför inte låta ditt inlägg handla om det?
Vi har fått mejl från helt nya trädgårdsintresserade som längtar efter att veta.
Låt oss bjuda dem på kunskap!
Lägg in din länk så att andra trädgårdsbloggare kan ta del av dina tankar,
idéer och kunskaper.
Många tipsar om Trädgårdsfägring på sin blogg. Tack för det och fortsätt gärna!
 Använd vår fina dekal signerad Anita!
(Länkbar i högermarginalen)


Varsågoda: Börja länka :) 

13 kommentarer:

 1. Är så glad ni knåpat ihop TrädgårdsFägring. Det här är mitt första inlägg och nog kommer det att bli fler. Särskilt roligt att återfå kontakter som saknats och koll på vad som händer i andra trädgårdar.

  SvaraRadera
 2. Så roligt med en ny aktuell sida för oss som bloggar vidare. Jag har idag länkat för första gången.

  Maria

  SvaraRadera
 3. Den bilden blir man verkligen glad av.
  Ett tema som jag kan roa mig i framtiden är Min favoritsyssla i trädgården.
  Allt gott!

  SvaraRadera
 4. Härligt! Jag ska bidra med mitt strå i stacken ikväll eller imorgon :-)! Just nu är det "bråda tider" och hinner inte blogga mer än så här för stunden ;-)!

  SvaraRadera
 5. Hej alla trädgårdsbloggare!

  Prövar att lägga ut en fråga här så får vi se om det blir något svar :)

  Jag håller på och planerar lite inför sommaren. Bland annat har jag sått rätt mycket Zinnia då jag hade några fröpåsar jag fått. Nu har jag försökt hitta information på nätet om rådjur gillar Zinnia eller ej men hittar väldigt olika info, en del säger, nej, rådjuren äter inte Zinnia medan andra verkar ha fått dom uppätna. Om dom äter Zinnia blir det krukor på altanen. Men om dom ratar dom så tänkte jag sätta dom i rabatten.

  Vad är er erfarenhet när det gäller Zinnia och rådjur?

  En trevlig helg till er alla!
  /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anita!

   Jag tror att det är exakt så som den information du läst, det är både och. Rådjuren väljer det godaste först, i brist på det blir det det näst godaste som får duga, i brist på det...ja, du förstår säkert. När matbristen är stor duger även idegran trots att den är giftig för dem. I naturen går det inte att vara kräsen och jag skulle nästan våga påstå att det inte finns några rådjurssäkra växter.

   Hälsningar
   /Gunilla

   Radera
  2. Hej Gunilla!
   Ja så är det nog. Ibland fungerar det, ibland inte beroende på tillgång till mat för dom. Men mina sommarrudbeckior har dom aldrig gett sig på. Men ... det kan å andra sidan bero på att jag har väldigt många flox och dom älskar dom ju så då behöver dom inte gå på det andra. Det blir nog krukor på altanen för mina Zinnior för säkerhets skull. Visserligen brukar dom gå där också men lite säkrare är det.

   Tack för svaret och fortsatt skön helg till dig!
   /Anita

   Radera
 6. Gissa om jag är glad idag.Har hyrt två killar som vårstädar min trädgård.Har nog aldrig haft så fint förut.Orkade inte i år då mitt ben är så ont och handen är för bedrövlig.Går bara och myser när jag ser hur noga dom är.
  Trevlig trädgårdshelg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så härligt! Så trevligt att få gå och mysa och se att dom gör ett bra jobb. Tråkigt med ditt ben och din hand men så bra att du fått hjälp. Nu kan du riktigt mycket se fram mot våren som verkligen vekar vara på ingång!

   En riktigt trevlig trädgårdshelg till dig också!
   /Anita

   Radera
 7. Det är så berikande att ta del av andras trädgårdsbloggar och även kunna ge lite information om ens egen.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 8. Hei!
  For tre dager så jeg hestehov for første gang fra bilvinduet. Fikk nesten nakkesleng. Men nå er våren her og det er masse som skjer, plutselig.
  Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Farligt för nacken att se efter tussilago under bilfärd. Här inte sett dem än. Skönt få komma igång i trädgården igen.
   Anette

   Radera
 9. Det enda problemet med den här gruppen är att man hinner ju inte med att gå in hos alla och kommentera. Iaf inte den här årstiden, det är alldeles för mycket att göra i trädgården!
  Susie

  SvaraRadera